Skapa en bra basgarderob

2510532109_2472c44c3c_zMånga av oss har kläder i överflöd, men ändå väcks känslan av att man inte har någonting att ta på sig när man öppnar dörrarna till sin garderob. Att skapa sig en bra basgarderob med plagg som kommer att fungera i många år framöver är därför nyckeln för många. Dessa plagg ska vara i klassiska snitt och färger som fungerar genom alla säsonger. Att lägga lite extra pengar på dessa kan också det vara värt i längden. När du har den perfekta basen kan du sedan fylla ut din garderob med plagg ifrån billigare kedjor som du sedan kan byta ut mellan säsongerna.

Ett par bra jeans är för många en självklar byggsten i en bra garderob. Välj då en modell med en inte allt för ljus tvätt, utan hellre en ren modell med få detaljer. Hittar du även ett par svarta byxor i samma modell så är också dessa värda att slå till på.

Linnen och T-shirts är plagg som används av många och då under alla årstider. Att därför investera i modeller som sitter bra och som håller kvaliteten trots många tvättar är väl värt det i längden. Dessa plagg har annars en förmåga att bli slit-och-släng som får bytas ut relativt ofta. En bra bas är ett svart, vitt och grått linne samt T-shirts i samma färger som alla kan kombineras i oändlighet. Dessutom kan de enkelt piffas till med en sjal eller halsband i en snygg färg.

Skjortor är plagg som passar såväl på kontoret som på festen och bör därför också vara en självklarhet i garderoben. Välj även här en modell som sitter bra och som inte har allt för många trendiga detaljer. Detta gör att skjortan kan hänga med under många säsonger framöver.

Utöver dessa plagg finns det en mängd andra bra plagg som kan lyfta din garderob till en ny nivå. Men förutom snygga plagg handlar det om att matcha alla dessa på bästa sätt. Var inte rädd för att prova nya kombinationer. För vem vet, den mest oväntade kombinationen blir kanske din nya personliga favorit. Att sedan addera smycken och andra detaljer blir som grädden på moset för din outfit.