När jeans inte passar

girl-972636_960_720Jeansen är ett plagg som passar vid de flesta tillfällena. Dock finns det vissa platser eller tillställningar där man inte bör bära de populära byxorna av olika anledningar. Vi guidar dig igenom dessa och ger dig förslag på vad du istället kan ha på dig.

När du går på en finare fest
Jeans är ett plagg som kan bäras ihop med såväl en vanlig t-shirt som skjorta och kavaj, men till finare tillställningar kan det passa bättre med någonting annat än de blåa tyget. Är det inte en allt för fin tillställning kan du välja ett par jeans som är enfärgade, till exempel svarta eller gråa. I andra fall kan ett par kostymbyxor, chinos eller annan modell vara ett alternativ.

När du utövar en sport
Trots att jeans är ett väldigt tåligt material, så är det inte speciellt flexibelt eller stretchigt. Detta gör att det inte är helt optimalt att bära jeans när man ska utföra olika fysiska aktiviteter, då de kan minska din rörelseförmåga. detta gäller till exempel om du ska spela en fotbollsmatch, klättra i berg eller kanske spela ishockey. Till dessa aktiviteter finns det betydligt bättre alternativ att klä sig i och till exempel är de enda jeansen du får se under hockey VM 2019 de som publiken och eventuellt lagens tränare har på sig. Istället klär sig lagen i speciella landslagsdräkter, där alla spelare i laget bär samma färger.

Är det du själv som ska utföra aktiviteten så kan till exempel ett par rymliga shorts eller ett par byxor i ett material som andas vara mer bekvämt.