Köpa rätt jeans

feet-349687_640När man ska prova jeans i affären blir det ett evigt springande. Även om man har mätt sig och man vet vilken storlek man har så kan det skilja sig från jeans till jeans. Beroende på hur de är sydda och om de är går att stretcha eller inte är faktorer man inte kan räkan med när man mäter sig. Beställer man jeans online är det lätt hänt att man råkar ut för att jeansen inte sitter som man förväntat sig. De är lite längre, lite tajtare, lite lösare och så vidare. Att köpa rätt jeans är svårt. Man vet inte om ett par passar förrän man faktiskt provat dem och provar man själv kan man inte beordra någon att hämta nya storlekar åt en – om inte personalen finns på plats.

Utöver att det kan vara svårt att hitta rätt jeans så är detta ett plagg som ibland kan komma att kosta en del pengar. Men när du väl hittar ett par som du trivs med så har du ett plagg som kan hänga med i garderoben i många år framöver. Ett par jeans kan vara ett bra julklappstips till bästa väninnan eller kanske din dotter.

Hitta rätt modell för din kropp
Något många gör fel när de ska köpa jeans är att köpa fel sorts modell. Även om en viss modell ser bra ut på någon annan så betyder det inte att det ser bra ut på en själv. Det gäller att prova flera olika modeller för att hitta den bästa. Bootcut kanske passar på kompisen medan slim passar bättre på en själv. När man provar modeller av jeans ska man ha ett öppet sinne. Modellen av jeans gör lika mycket som storleken på dem. De avgör hur kroppen uppfattas och ser ut. Jeans kan få en att se flera kilo tyngre ut, eller flera kilo lättare.

Välj material
När man köper jeans vill man ha jeans, men det finns olika material även på jeans. Vissa jeans har stretchtyg medan andra inte har det. Detta gör stor skillnad. Vill man ha med stretchtyg måste man tänka på att jeansen kommer att bli något större efter att man använt dem ett tag och tvättat dem. Då gäller det att hitta ett par jeans som sitter lite tajtare än man kan tänka sig. På så viss blir de aldrig för stora och sitter istället perfekt efter en tvätt eller två. Tyg som inte är stretch bör man istället köpa ett par av som sitter perfekt direkt. De kommer inte ändra sig mycket och vid för tajta byxor av denna typ kan istället göra att de går sönder eller bli svåra att få på sig.

Prova på!
Det viktigaste är att prova. Beställer man online ska man skicka tillbaka om jeansen sitter dåligt, det har man rätt att göra. Istället beställer man en annan storlek som kommer att sitta bättre – det tar lite längre än att åka till en butik och prova men det finns inget värre än ett par jeans som sitter dåligt.